Ο Προαστιακός στο Ξυλόκαστρο

στις

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ανακοίνωσε την έναρξη των νέων δρομολογίων της στο τμήμα Κιάτο – Αίγιο – Κιάτο, από την Δευτέρα 22.06.2020, μετά την παράδοση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα νέα δρομολόγια συνδέουν το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, μέσω του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, με την πρωτεύουσα, το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς και με το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, άνετα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Συνολικά θα πραγματοποιούνται 6 ζεύγη δρομολογίων, από το Αίγιο προς την Αθήνα ή το Αεροδρόμιο και από την Αθήνα ή το Αεροδρόμιο προς το Αίγιο, αντίστοιχα τα οποία θα σταματούν και στο Ξυλόκαστρο.

Συγκεκριμένα:

Ξυλόκαστρο-Κιάτο-Αεροδρόμιο
Αναχώρηση από Ξυλόκαστρο:
→ 8:14
→ 13:14
→ 18:14
Ξυλόκαστρο-Κιάτο-Αθήνα-Πειραιάς
Αναχώρηση από Ξυλόκαστρο:
→ 10:40
→ 15:40
→ 20:10
Αεροδρόμιο-Κιάτο-Ξυλόκαστρο-Αίγιο
Άφιξη στο Ξυλόκαστρο:
→ 8:39
→ 13:39
→ 18:39
Πειραιάς-Αθήνα-Κιάτο-Ξυλόκαστρο-Αιγιο
Άφιξη στο Ξυλόκαστρο:
→ 6:14
→ 11:17
→ 16:17

Σε όλα τα δρομολόγια θα γίνεται μετεπιβίβαση στο σταθμό του Κιάτου, από ηλεκτροκίνητο Desiro σε ντιζελοκίνητο Rail Bus και αντίστροφα, χωρίς αλλαγή αποβάθρας.
Στο τμήμα Αίγιο-Κιάτο-Αίγιο, θα πραγματοποιούνται ενδιάμεσες στάσεις σε Ελίκη, Διακοπτό (ανταπόκριση με Οδοντωτό Σιδηρόδρομο για Καλάβρυτα), Πλάτανο, Ακράτα, Λυγιά, Λυκοποριά και Ξυλόκαστρο.